Video Penuh Debat Lim Guan Eng dan Dr. Koh Tsu Koon (TV3 Version)

Below is the full video of the debate between Lim Guan Eng and Dr. Koh Tsu Koon, broken in three parts.

What do you guys think of the debate?About nadlique

This blog is about the journey of a 28-year-old Malaysian towards financial freedom. This blog was started back when the blogger was 21 years old. However, his journey towards financial freedom had begun way before that. Materials such as investing, business, entrepreneurship, equities, and real estate are presented. The author also posts his thoughts and observations on life in general.

Comments

 1. Abunawaz says:

  Permatang Pauh telah mengajar kami untuk menderhaka kepada UMNO, walaupun permulaan yang berat, saya dan rakan-rakan terpaksa memilih jalan keluar untuk menderhaka kepada UMNO.
  Kami sememangnya ahli UMNO Parlimen Permatang Pauh yang tidak mempunyai apa apa jawatan sekadar ahli dan pengundi biasa sahaja.
  Benar sebagaimana kata Tun Mahathir PKR tidak menang tetapi BN yang kalah. .Undi kami adalah untuk mesej yang jelas kepada UMNO hentikan budaya pak turut, politik wang dan takut untuk membuat perubahan. Bukan saja Pak Lah tidak layak memimpin UMNO malah bakal pengantinya Najib pun tidak layak.

  Rtm dan TV3 yang berulang kali menyiarkan akuan bersumpah Saifol serta ceramah di selitkan pasal sumpah Najib pula bersumpah, Tajul Rosli pula bersumpah ini semua membuat kami benci . apakahkah tidak sedar perangai orang melayu sejak sekian lama lagi budaya orang melayu suka mengucapkan kalimah sumpah DemiAllah dimana saja apabila berlaku pembohongan.Zaman kanak kanak sering bergaduh dan bersumpah membuat pembohongan untuk meyakin orang . tetapi apabila dirotan barulah mengaku kebenaranya. Pada mulanya memang kami bersimpati kepada Saifol dalam kes liwat dan kami percaya. dan apabila sahaja ia bersumpah untuk meyakin kebenaranya maka hilang kepercayaan kami kepada beliau.. Apakah kita tidak yakin pada ALLAH S.W.T.untuk membantu sekiranya benar, mengapa perlu takut sehingga bersumpah sumpah untuk memberikan kepercayaan pada orang lain . Akibat daripada perbuatan ini bersumpah bukan pada masanya dan tidak serta bersama sama tertuduh kami berangapan pembohongan telah bermula.

  Apakah UMNO takut untuk membuat perubahan, ujudnya team penyokong pemimpin tertentu membuat UMNO pak turut takut hilang jawatan ,takut projek tak dapat dan menyokong untuk dapat projek semata mata. Dari peringkat daerah dan bahagian lagi telah dapat dilihat betapa mudahnya mereka mereka yang rapat dengan pemimpin yang tinggi senang dapar projek dan kerjaya. Bagi kami ahli biasa cuma memenuhi dewan untuk mendengar syarahan serta makan kuah kuah yang lebih.

  UMNO tidak usah untuk mewawarkan pembangunan kemajuan untuk melayu, sedangkan pembangunan yang ada menghimpit orang melayu. Melayu akan terpinggir daripada pembangunan, berapa ramai orang melayu yang mampu membeli bangunan dikawasan yang dibangunkan. Kami tidak mahu melayu Permatang Pauh akan jadi melayu Telok Bahang,Bukit Jambul yang terpaksa meninggalkan kampung halaman dirangkus kemajuan era pemerintahan BN.
  Sedar atau tidak sedar pada UMNO agenda ekonomi untuk rakyat adalah kami pandang amat penting. Tun Razak telah berjaya dalam usahanya dengan mengujudkan LKTP yang kini dikenali Felda. Mengapa Tun Mahathir telah membuka peluang perkerjaan dalam industri kepada rakyat. Pak Lah membebankan rakyat dengan kenaikan perubahan harga minyak mendadak… apa salahnya naik sikit skit dulu.

  Walau apa pun disini kami sebagai ahli UMNO tetap akan melakukan perubahan untuk negara sekiranya UMNO tidak berubah dan masih dengan budaya lama politik wang, PRU yang akan datang UMNO akan menjadi pembangkan atau pun berkubur ,amin.

Speak Your Mind

*

Return to top of page

Copyright © 2021 · Faliq Fauzi · Log in